Open

Uitlijnen en Balanceren

UITLIJNEN EN BALANCEREN AUTOBANDEN

Carteam Garage Pronk

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BALANCEREN EN UITLIJNEN?

Uitlijning en balanceren worden vaak met elkaar verward maar zijn twee totaal verschillende dingen: bij uitlijning worden de wielen bijgesteld tot ze loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan. Een band uitbalanceren betekent dat het wiel kan rollen zonder dat uw auto bij bepaalde snelheden gaat trillen.

CONTACT

WAT IS 3D UITLIJNING?

Bij het uitlijnen van uw wielen wordt er gekeken naar de sporing en wielvlucht van uw wielen. De sporing is de horizontale hoek van uw band en de wielvlucht is de verticale hoek van uw band. Hierbij stellen wij uw auto af volgens de officiële fabrieksvoorschriften.
Controleren en het aanpassen van de uitlijning van uw auto word het best gedaan met een 3D uitlijnsysteem. Middels camera’s, lichtstralen en spiegels wordt de uitlijning van uw onderstel uiterst secuur en precies gemeten. Er worden zo nodig kleine aanpassingen gedaan aan de voor- en/of achterwielophanging van uw auto. Dit voorkomt onverwachte bewegingen van uw auto en het zorgt ervoor dat uw banden gelijkmatiger slijten.

CONTACT

Carteam Garage Pronk
Carteam Garage Pronk

WAAROM IS 3D UITLIJNING ZO BELANGRIJK?

De fabrieksuitlijning van uw auto is bedoeld om uw bandenslijtage te minimaliseren en het rijcomfort te maximaliseren. Het verder verbeteren van de uitlijning van uw auto verlaagt de slijtage van uw banden, verhoogt de prestaties en de levensduur van uw banden. Tevens wordt uw brandstofverbruik verbeterd. Maar het allerbelangrijkste is wel dat ook uw veiligheid tijdens het rijden wordt verhoogd, omdat de rijstabiliteit door het uitlijnen wordt verbeterd.

CONTACT

Auto onderhoud

Waarom Carteam Garage Pronk?

Bij Carteam Garage Pronk staat een gedreven team klaar om uw auto tegen een scherpe en eerlijke prijs te onderhouden. Carteam Garage Pronk is dé specialist voor het onderhoud aan uw auto. Twijfelt u over wat er mis is met uw bolide? Geen probleem! Wij geven een helder advies.

Heeft u het nodig om mobiel te blijven tijdens uw onderhoud? Dan hebben wij vervangend vervoer op maat. 

Is vervanging van onderdelen op uw auto nodig? Dan gebruiken wij alleen A-kwaliteit materiaal.

CONTACT OPNEMEN